×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ترین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴
بانوان کردستانی از قدرت های وزنه برداری کشور هستند

مصاحبه اختصاصی پایگاه خبری کردستان ورزشی نیوز با سعیده عبدالملکی مربی پرتلاش و موفق وزنه برداری بانوان استان؛

بانوان کردستانی از قدرت های وزنه برداری کشور هستند

عادل خلیلیان _ پایگاه خبری کردستان ورزشی نیوز _ وزنه‌برداری ورزشی قدرتی است که در آن ورزشکار هالتری با سنگین‌ترین وزن ممکن را بالای سر می‌برد. مسابقات وزنه‌برداری در دو رقابت یک‌ضرب و دوضرب انجام می‌شود و در هر بخش وزنه‌بردار حق انجام سه حرکت را دارد. موفقیت در وزنه‌برداری فقط به قدرت بدنی بستگی ندارد. توانایی‌های پرتابی بدن (قدرت انفجاری) برای اجرای سریع حرکت در موفقیت وزنه‌برداران نقش دارد و حرکات وزنه‌برداری در مقایسه با حرکات قدرتی دیگر از جابجایی بیشتر و دامنه حرکتی وسیعتری تشکیل می‌شوند.
ورزش وزنه‌برداری واقعا سخت و قدرتی است و ورزشکاران خاص خود را دارد، در استان کردستان در چند سال گذشته وزنه برداری بانوان رشد چشمگیری داشته است و‌ یکی از قدرت های این ورزش در سطح کشور است.
کردستان در چند دوره المپیاد استعدادهای برتر کشور در وزنه برداری قهرمان کشور شده بود. در روزهای که این ورزش کمتر مورد توجه است زنی با تمام توان و زحمت و تلاش برای دختران این دیار مشغول فعالیت است و با دانش خویش راه قهرمانی و موفقیت دختران وزنه بردار استان را به خوبی نشان داده است و امیدواریم دختران وزنه بردار هم در آینده یا زمانی که به مدارج بالا می رسند قدردان این مربی و مربیان دیگر باشند.
سعیده عبدالملکی مربی شایسته و با اخلاق وزنه برداری کردستان در سال ۱۳۶۷ در شهر قروه به دنیا آمد و در حال حاضر هم دارای مدرک تحصیلی دکتری فیزیک کوانتوم از دانشگاه کردستان است.
در این شماره از هفته نامه کردستان ورزشی به سراغ این مربی موفق رفتیم و مصاحبه اختصاصی با وی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

به یاد دارید چگونه وارد ورزش وزنه برداری شدید و اینکه چرا این ورزش را انتخاب کردید؟

وقتی پرچم کشورم در مسابقات بالا می‌رفت سالها در ذهنم اون غرور وجود داشت که
هالتر بی خطاست،رقیب همیشه  آماده
نبرد با فولاد واقعی و بردش لذتی بی پایان را در وجودم پدیدار کرد.که تنها دلیل انتخابم بود.

تا به حال بعنوان سرمربی تیم بانوان کردستان چه عناوینی و افتخاراتی بدست آوردید؟

مهم ترین جایگاهی که بدست آوردم این بود که در میان مربیان در کمیسیون مربیان کشور رای اول را بدست آوردم،
اولین مدرس بانو فدراسیون کشور شدم،
سرمربی مسابقات جهانی در یونان بودم،
سه دوره قهرمانی پشت سر هم  در  المپیاد استعدادهای برتر کشور به همراه کردستان،
دو نایب قهرمانی  در مسابقات جوانان  کشور،
کاپ سوم بزرگسالان کشور از مهمترین عناوین بوده که کسب کردم.

بعنوان مربی که سالهاست در این رشته حضور دارید ، در حال حاضر وضعیت ورزش وزنه برداری در استان کردستان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

دختران فوق العاده عملکرد خوبی از خود را به نمایش گذاشتند که انشالله اگر فدراسیون  حمایت کند و ورزشکاران ما را دعوت کند اول برای پرچم کشورمان بعد برای استانمان حتما مدال آوری بین المللی خواهند کرد.

به نظر شما آیا رشته وزنه برداری برای بانوان سنگین نیست! در این مورد توضیح دهید ؟

وزنه برداری هماهنگی عصب و عضله و نمایش دهنده قدرت عزت نفس و اعتماد به نفس بالای یک نفر است که تمام این کار ها بر عهده یک مربی حرفه ای است.

نگاه اطرافیان و خانواده و فامیل پس از انتخاب این رشته و فعالیت در آن چگونه بود؟

آزار دهنده ترین قسمت در پرورش یک قهرمان دقیقا همین سوال است، هر کسی یک جلسه  بدنسازی رفته باشد متاسفانه ساعتها تخصص نداشته خود را اعلام می کند، مادر هایی که
ریشه ورزشی ندارند که دیگر بماند!

در حال حاضر چه مسابقاتی را پیش روی دارید؟

مسابقات قهرمانی کشور سال آینده را در پیش داریم که اگر دختران وزنه های بالایی بزنند
انشالله در مسیر رشد قرار خواهند گرفت.

چه برنامه های برای آینده وزنه برداری بانوان کردستان دارید؟

برای آینده وزنه برداری بانوان در استان برنامه استعدادیابی در سطح تمام استان را داریم که تربیت چند مربی در سطح بالا و شکستن رکوردهای بالا توسط وزنه برداران قهرمان کردستانی خواهد بود.

از دیدگاه شما چه مشکلاتی پیش روی بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در ورزش و تیمداری در کردستان وجود دارد ؟

بدون شک نبود اسپانسر یکی از مهمترین و بزرگترین مشکلات در ورزش استان ما می باشد و همچنین حمایت نکردن از ورزشکاران ملی از مشکلات جدی ورزش هستند که امیدوارم با برنامه‌ریزی مناسب مسولین و مدیران این مشکلات در ورزش استان رفع گردد.

مهمترین مشکلات ورزش وزنه برداری کردستان که با آن دست به گریبان بوده اید چه چیزهای می باشد؟

متاسفانه جنسیت من یعنی زن بودنم‌ یکی از این مشکلات در این ورزش سخت و قدرتی است، اینکه یک زن توانسته و می تواند، متاسفانه زن بودن یعنی ضعیف بودن که این خیلی سخت است، فهماندن این موضوع به دختران که شما با اراده و پشتکار و تلاش قوی هستید سخت تر از جابجا کردن کوه است.

به نظر شما در سال های اخیر در بحث استعدادیابی توانسته ایم موفق عمل کنیم و استعدادهای وزنه برداری مخصوصا در بخش بانوان را در سطح استان شناسایی و پرورش دهیم؟

خیر متاسفانه در این زمینه خوب نبودیم، بنده  بارها از هیات ژیمناستیک درخواست کردم که با ماهمکاری کنند، چون زیر بنای رشته وزنه‌برداری ورزش ژیمناستیک می باشد،
اما بازدهی چهار ساله رشته من در شش ماه خلاصه می‌شود که متاسفانه هرگز با من همکاری نکردند، رشته های مادر برای به ثمر رساندن زحمات خود به همکاری با ما نیاز دارند
نمیدانم چرا در استان ما همکاری وجود ندارد.

استقبال خانواده های کردستانی از ورزش سخت و قدرتی وزنه برداری در سطح استان چگونه است ؟

برای من کار نشد ندارد، خانواده ها بزرگترین  مانع در کار هستند، من دختران آنها را از لحاظ
اخلاقی و قهرمانی به بالاترین جایگاه می رسانم، اما خوب خانواده ها بیشتر دخترانشان  را برای ازدواج آماده می کنند نه قهرمانی! که متاسفانه این مشکل در جایگاه ارزش ها قرار دارد.

دوست داریم تلخ ترین و شیرین ترین خاطره شما در ورزش را بدانیم؟

شیرین ترین خاطره بنده در این سالها که در ورزش بودم این است که هر بار رکورد زدن دختران وزنه بردار را می بینم برایم شیرین است و اما تلخ ترین خاطره ام پناهنده شدن یکتا جمالی در مسابقات جهانی یونان بود که اتفاق خیلی تلخ بود.

شما چه توصیه ای به دختران جوانی که می خواهند وارد رشته وزنه‌برداری شوند را دارید؟

توصیه بنده این است که برای رسیدن به خودت به این رشته بیاید چون من می سازمت و این را بدانید وزنه برداری خیلی متفاوت است.

وضعیت مطبوعات و رسانه های استان در حوزه ورزش را چگونه ارزیابی می‌کنید و چه انتظاری از رسانه ها دارید؟

واقعا در سطح رشته قهرمانی متوسط استون
به حدی است که وقتی ورزشکاری به جایگاهی می‌رسد به راحتی می تواند  تمام زحمات ما مربیان را انکار کند و کلا طوری وانمود می کند که اصلا وجود نداشتیم.

مهمترین فاکتور لازم برای فعالیت در ورزش وزنه‌برداری چیست؟

ورزشکار باید بخواهد و علاقه داشته باشد
بقیه اش هم دست من مربی است.

در حال حاضر چه ورزشکارانی را در اردو های تیم ملی داریم و چه دختران دیگر کردستانی می توانند در اردوی تیم ملی حضور داشته باشند؟

آنیتا فیضی و شینا امانی ورزشکاران من بودند که در اردوهای تیم ملی بودند و انشالله دو ورزشکار دختر دیگر هم که قوی هستند دارم
که رکوردهای بالا را در وزن بدن خود جابجا  کردند که در مسابقات کشوری انشالله رکوردها را رسمی ثبت کنند ودر آنجا حضور خواهند یافت.

در مقطعی بعنوان مربی در تیم ملی حضور داشتید و حتی به مسابقات جهانی یونان اعزام شدید چرا دیگر در تیم ملی حضور ندارید؟

عضو کمیته مربیان فدراسیون هستم و یک دوره یک ماهه در  فدراسیون جدید هم در اردوی تیم ملی در شهر سمنان حضور داشتم ولی خوب دیگر انتخاب کادر فنی تیم ملی جزو سیاست و سلیقه فدراسیون است.

در پایان اگر سخنی باقی مانده است بفرمایید ؟

ضمن تشکر از زحمات شما حمایت خانم غلام ویسی بعنوان یک زن را از بانوان وزنه بردار خواهانم و همچنین اختصاص دادن بودجه  برای تجهیز کردن وسایل وزنه برداری زیرا فرسودگی بسیار بالایی در تجهیزات ما  رخ داده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.