- نویسنده : کردستان ورزشی نیوز
- 05 مرداد 1402
- کد خبر 12628
- ایمیل
- پرینت

با سقوط آوالان کامیاران ؛
ناقوس مرگ فوتبال کردستان به صدا درآمد!
عادل خلیلیان _ پایگاه خبری کردستان ورزشی نیوز ؛ با نگاه اجمالی به فوتبال کردستان از زمان شکل گیری تابحال حاضر می توان گفت که این ورزش پرطرفدار در کردستان علی رغم فعالیت چشمگیر، کمتر توانسته در مراحل بالاتر موفق شود و اسم و رسمی برای خود کسب کند.
در این میان، تنها تک ستاره هایی مانند دکتر بیژن ذوالفقارنسب، رضا یغموری، جلال ولدبیگی، حافظ رهبر و رشید طهماسبی در گذشته و در دهه اخیر هم وریا غفوری، امجد شکوه مقام، امیر خدامرادی ، ضیا و زبیر نیک نفس، پویا سیف پناهی و… درآسمان فوتبال کردستان چهره شده و خود را مطرح کرده اند. مرحوم ابراهیم دلاوری ورزشی نویس کردستانی که چند سال قبل به دلیل بیماری از این دنیا رفت در گزارشی نوشته بود قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فوتبال کردستان در چند شهر استان به صورت محدود و آنهم به شکل ابتدایی دنبال می شد و بیشترین فعالیت فوتبال استان در شهر سنندج و در قالب دو باشگاه پرسپولیس و تاج سابق بود و فوتبالیست های سنندج پس ازیک سال تمرین مستمر تنها برای یک بازی برابر هم قرار می گرفتند که در نهایت تیم برنده نماینده فوتبال استان می شد.
همدلی و اتحاد آن زمان در بین بازیکنان دو تیم و مسوولین فوتبال حرف اول را می زد و این بازیکنان فقط در زمان مسابقه باهم رقیب بودند پس از آن بهترین بازیکنان درقالب تیم برنده به مسابقات کشوری اعزام می شدند. نبود امکانات کافی و بویژه امکانات مالی هیچگاه نتوانست اراده قوی و مصمم اهالی فوتبال را درهم شکند و به هر طریق ممکن نماینده فوتبال کردستان در مسابقات منطقه ای و کشوری حضور می یافت.
بطور مثال یک بار تیم فوتبال کردستان در آستانه اعزام به مسابقات کشوری به علت نبود پول کافی دچار مشکل شد که بلافاصله علی خوشنودی پیر دیر فوتبال کردستان که آن زمان مسوولیت تیم را برعهده داشت با فروش فرش خانه اش تیم را راهی مسابقات کرد و این درحالی بود که همان زمان مادر گرامی خوشنودی به رحمت ایزدی پیوسته بود و وی پس از مراسم تدفین و ترحیم روز بعد سریعا خود را به کاروان رساند تا تیم فوتبال کردستان از این منظر لطمه روحی نبیند.
فوتبال کم کم درسایر شهرهای استان و بویژه قروه رشد کرد و با آمدن طالب سامری مردی از دیار فوتبال خیز خوزستان که دوران خدمتش در قروه بود فوتبال این شهر دچار تحول شد و با فعالیت جدی درمسیر رشد و ترقی قرار گرفت و توانست در سال ۱۳۵۵ به عنوان نماینده فوتبال کردستان در مسابقات منطقه ای درخرم آباد شرکت کرده و با کسب مقام اول فوتبال کردستان را صاحب عنوان کند.
فوتبال قروه یک بار دیگر قبل از انقلاب و این بار با قهرمانی در فوتبال جوانان استان و با تقویت تیم درسال ۵۶ به مسابقات قهرمانی جوانان کشور که در گیلان برگزار می شد اعزام و با ارائه بازی های خوب، چشم نواز و تماشگرپسند نامی برای فوتبال کردستان دست و پا کرد و یکی دو بازیکن این تیم نیز به اردوی تیم ملی جوانان دعوت شدند.
اوج فوتبال کردستان درسال ۵۶ با تشکیل تیم باشگاه بیژن و حضور در دسته دوم لیگ باشگاه های کشور جام تخت جمشید رقم خورد که پس ازانجام بازی های نیم فصل، به دلیل شروع تظاهرات و آغاز انقلاب اسلامی به تعطیلی کشانده شد.
پس از پیروزی انقلاب، چند سالی فعالیت فوتبال کند شد تا اینکه رقابت ها، با نام مسابقات منطقه ای شکل گرفت و بازهم این فوتبال قروه بود که جور فوتبال استان را کشید و درسال ۶۲ به مسابقات منطقه ای درهمدان اعزام شد که پس از درگیری میان بازیکنان تیم، بازیکنان سایر شهرها تیم را ترک کردند و تیم قروه ۹ نفره در برابر سایر استان ها ایستاد و اتفاقا بازی خوبی نیز به نمایش گذاشت و دربرابر آذربایجان شرقی و درمقابل بازیکنانی همچون غلامرضاشیخ لاری، احد شتربانی و مربی صاحب نامش اسماعیل هاشمی مقاومت جانانه ای کرد تا جایی که درآخرین روز از سوی تماشاگران همدانی که بسیار تیم را مورد تشویق قرار می دادند و با شعار قروه ۹ نفره شیره، کاپ اخلاق و جنگندگی را دریافت کرد.
در آذرماه سال ۹۴ بعد از حضور چند ساله رضا رحمانی در قامت دبیر در ساختمان هیات فوتبال وی به ریاست هیات فوتبال کردستان رسید و علی رغم کارنامه ضعیفی که داشت و مخالفین بسیار زیادی که در فوتبال استان داشت تا جای که در روز رای گیری تعداد زیادی از پیشکسوتان و اهالی فوتبال کردستان در حیاط اداره کل ورزش و جوانان استان تجمع کردند و خواستار کناره گیری این رییس ضعیف شدند اما رضا رحمانی به این در خواست ها توجهی نکرد و دوباره در انتخابات فرمایشی رییس شد و در دوران ریاستش فوتبال کردستان رو به نابودی کامل رفت تا جای که در چند روز اخیر آوالان کامیاران رسما به لیگ دسته سوم کشور سقوط کرد و باید گفت کردستان به دلیل ضعف مدیریت در بدنه و ریاست هیات فوتبال نابود شد!
زیرا نمی بایست اجازه می دادند آوالان دست دلالان تهران قرار گیرد و امروزه شاهد ناقوس مرگ فوتبال کردستان باشیم.
در بیش از ده سال حضور رضا رحمانی در سمت رییس فوتبال کردستان متاسفانه هیچ تیمی در لیگ های فوتبال کشور از جمله لیگ برتر ، لیگ دسته اول و حتی لیگ دسته دوم نداریم و اینها همگی نشان از کارنامه صفر نشان آقایان هیات نشین است که با وجود نابودی فوتبال کردستان همچنان دست بردار میز ریاست نیستند!
آوالان کامیاران که نماینده استان کردستان بود در یک هفته مانده به پایان مرحله دوم لیگ دسته دوم فوتبال کشور برابر تیم کویر مقوا تهران با نتیجه ۱۳_۰ شکست خورد که آبروی ریزی بزرگی محسوب می شود و می توان گفت سنگین ترین شکست تاریخ یک تیم کردستانی در فوتبال ایران بوده است.
https://kordestanvarzeshinews.ir/?p=12628