- نویسنده : کردستان ورزشی نیوز
- 29 اردیبهشت 1402
- کد خبر 12213
- ایمیل
- پرینت

آهوی دشت های کردستان
به گزارش پایگاه خبری کردستان ورزشی نیوز ؛ جمیل توانایی در سال ۱۳۳۷ در شهر سنندج به دنیا آمد، فرزند اول خانواده ورزش را از سوارکاری با پدرش شروع کرد، چون در خانواده اسب داشتند و همیشه پدرش سوار بر اسب و وی نیز پیاده با سگ های شکارچی به دنبال آهو و خرگوش ، روباه و گرگ می دوید و این آغاز تمرینات طبیعی در کوهستان مناطق صعب العبور بود و به دلیل حالت تمرینی که داشت فیزیک بدنی مناسبی برای دوهای استقامت پیدا کرده بود و بیشتر وقت ها را با حیوانات وحشی به دویدن های طولانی مشغول بود و دویدن در مسیرهای طولانی عادت کرده بود.
روزی در مسابقات جام غرب آخرین مسیر مسابقه از شهر کامیاران تا پلیس راه سنندج که ۸۵ کیلومتر بود و اسبش ضرب خورده بود خودش مسیر را پیاده با دویدن همراه اسب شروع کرد و وقتی به خط پایان رسید اسب افتاد و مرد. یک سری از کارشناسان ورزشی و مربیان وقت ورزشی و آمریکای ها ان زمان که در مسابقات حضور داشتند، از پیشنهاد بردن وی به کشور آمریکا سخن گفتند که این بچه به این شکل می تواند بدود چرا برای مسابقات دوومیدانی ازش استفاده نمی کنید. جمیل توانایی پیشنهاد آنها را قبول نکرد و به دوومیدانی روی آورد و در اولین انتخابی در شهرستان، استان و منطقه اول و ستاره مسابقات می شود.
در مسابقات قهرمانی کشور وقتی خبرنگاران از وی می پرسند شنیدیم نو ظهور دوومیدانی هستی و تازه کاری اینها همگی از قهرمانان ایران و آسیا هستند چه پیش بینی برای آینده خودت داری که وی در جواب می گوید شاید به گفته شما خوب باشند اما من اسبم چهار پا داشت و باهاش می دویدم و اسب را خسته می کردم فکر نکنم اینها با دو پا من را تحت فشار قرار دهند، صبح روز مسابقه در مسابقات قهرمانی کشور می دود و به راحتی مقام می آورد و برای اولین بار در سال ۱۳۶۰ به تیم ملی دعوت می شود و به مسابقات بین المللی چین اعزام می گردد.
وی در ماده های ۸۰۰، ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ متر با مانع و ۵۰۰۰ و ده هزار متر همیشه امتیاز می آورد و در سطح آسیا در ماده ۳۰۰۰ متر با مانع از نفرات برتر بود. بعد از چندین مسابقه بین المللی و آسیایی توسط رابطین ورزشی و موافقت فدراسیون دوومیدانی ایران به باشگاه کلن آلمان غربی می رود و صرف تمرین و دویدن در باشگاه آلمانی دوره های متعدد آموزشی را می گذراند. به دلیل وضعیت جسمانی خوبی که داشت بعنوان پر قدرت ترین دونده در آسیا از وی نام برده می شد.
ایشان چهار سال در آموزش و پرورش وتربیت بدنی استان و ۳۱ سال در اداره تعاون و کار و رفاه اجتماعی استان فعالیت داشته و در این دوران با کمک مدیران و مسئولین وقت استان ساخت استراحتگاه های مدرن در شهرستان مریوان، ساخت سالن چند منظوره و هتل ، استخر و زمین رو باز چمن (مجموعه ورزشی کارگران ) در شهرک بهاران سنندج ایجاد شد. نامبرده دارای دو فرزند به نام های سهند ۱۳ ساله و سهند ۲۳ ساله است و فرزند بزرگ وی از قهرمانان ماده ۴۰۰ متر کشور ودارای چندین مدال دانشجویان و المپیاد دانشجویی کشور است.
این پیشکسوت رشته دوومیدانی زیر نظر مربیانی چون حبیب الله لطف الله نسبی، علی خشنودی ، علی ستایش ، هادی تیمن بود و با حمایت های دکتر بیژن ذوالفقارنسب، علی کفاشیان، تیمور غیاثی، محمد وجدانزاده ، ولی صالح نیا، برادران فهیمی و پدرش و حمایت های مردم به موفقیت های زیادی دست یافت.
وی چندین سال متوالی در مواد مختلف مسابقات نیمه استقامت کشوری عنوان دار بوده و در مسابقات انتخابی تیم ملی نیز در ماده سه هزار متر با مانع به رقابت های بین المللی پاکستان، مسابقات آسیایی کویت و بین المللی کره شمالی اعزام شده و سابقه حضور در تمرینات باشگاه کلن آلمان را هم دارد. در اواسط دهه ۶۰ به طور رسمی از مسابقات خداحافظی کرد.
https://kordestanvarzeshinews.ir/?p=12213