×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ترین اخبار

امروز : جمعه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
چرا سکانداران غیر ورزشی وارد هیات ها می شوند!

 

چرا سکانداران غیر ورزشی وارد
هیات ها می شوند!

پایگاه خبری کردستان ورزشی نیوز ؛ متولی توسعه هر رشته ورزشی در کشور فدراسیون‌ها و در استان‌ها، هیأت‌های ورزشی اند و  در رأس امور روسای هیأت ها ورزشی، مسئول برنامه ریزی و پیگیری فعالیت ها هستند.
نزدیک به ۲ دهه است که روسای هیأت‌های ورزشی از طریق فرآیند انتخابات مشخص می‌شوند و به مدت ۴ سال  اداره امور را در اختیار می گیرند. بررسی آیین نامه‌ها و فرآیندهای انجام شده در این مدت نشان می‌دهد، انتخاب روسای هیأت‌ها علیرغم ظاهری بی اشکال، با نقص‌های متعددی مواجه بوده که اندکی بررسی و دقت به شیوه اجرای اساسنامه‌ها و همچنین بندهای آیین نامه‌ها، نواقص را نمایان می‌کند. در برگزاری مجمع‌های انتخاباتی برخی هیأت‌های ورزشی کار به انتصاب می‌رسد تا انتخاب. بر همین اساس است که برخی از روسای هیأت‌ها پاسخگوی فعالیت‌ها و عملکرد خود نیستند. از سوی دیگر، مشکلات مالی به عنوان معضل چند ساله اخیر ورزش، مزید بر علت شده است و برخی از روسای به جای آنکه اقدامات لازم را برای رفع این معضل انجام دهند، مسئولان بعدی را با یادگاری به نام بدهکاری تنها می گذارند.
مجامع‌ انتخاباتی که برگزار می‌شود، بعضا افراد سرشناس که معمولا  از حوزه های دیگر به عرصه ورزش ورود پیدا کرده اند و هیچ سنخیتی با ورزش ندارند در کنار چهره‌های خاک خورده ورزشی از برنامه‌های کوتاه و بلند مدت خود می‌گویند و رفع موانع مالی را از اقدامات اصلی خود عنوان می‌کنند و رأی مجمع را کسب می کنند، اما تنها به بودجه دولتی چشم دوخته‌اند و فعالیت دیگری در راستای درآمد‌‌زایی ندارند، در این بین جیب خالی اداره ورزش و حمایت‌های اندک دولتی مثل همیشه تنها نمک فعالیت‌های ورزشی را تامین می کند و برای وعده های پوشالی کافی نیست. البته باید گفت، برخی افراد نیز هستند که با برنامه ریزی، حامیان مالی را وارد گود ورزشی می‌کنند و به داد ورزش و ورزشکار می‌رسند.
متأسفانه نگاه مديران ورزش استان به مقوله ورزش، نگاهي غيرتخصصي و غيركارشناسي شده است كه اوج اين نگاه منسوخ را بارها در انتخاب رؤساي غير‌ورزشي هيأت‌ها مشاهده كرده‌ايم. در اكثر ادوار گذشته، كارشناسان ورزش در استان بنا به دلايلي همچنان به استفاده از افراد غيرمتخصص اصرار ورزيده‌اند.
در مدل‌هاي انتخاب رؤساي هيأت‌هاي ورزشي ۲ نوع ملاك  معمولاً مورد توجه بوده است؛ يكي انتخاب آشنايان و بستگان درجه يك و ديگري انتخاب افراد سفارش‌شده از سوي برخي نمايندگان مجلس يا افرادي كه از پشتوانه‌اي برخوردارند.اين نوع شيوه انتخاب در حالي اعمال مي‌شود كه در هر رشته ورزشي، چندين فرد خوش نام، تحصيلكرده و متخصص وجود دارند، در حالي كه مديران خوش فكر به سادگي از كنار آنها مي‌گذرند و اعضای شورای شهر و یا افراد سفارش شده را به عنوان سرپرست و یا رئیس آن هیئت ورزشی انتخاب می کنند
شايد يكي از دلايل مهم اين امر، وجود مديران نامتخصص و در نتيجه انتخاب غير‌تخصصي افراد غير‌حرفه‌ای است.  متأسفانه از اين افراد دست‌اندركار ورزش تا به حال جز در چند مورد كوچك، كار مهمي ديده نشده است. اين انتخاب‌های غير‌حرفه‌ای موجب شده كه خيلی از قهرمانان، پيشكسوتان و مربيان صاحب نام رشته‌هاي مختلف ورزشی استان از ورزش دلزده شوند.اي كاش مسئولان ورزش استان بدانند و درك كنند اگر به تخصص‌ها و شايستگي‌هاي يكديگر احترام بگذاريم، روند رشد را سريع‌تر خواهيم پيمود. انتخاب فرد غير‌تخصصي به‌عنوان رئيس يك هيأت ورزشي نارضايتي ورزشكاران، داوران و مربيان را در پي دارد و نارضايتي ورزشكاران، داوران و مربيان ركود و شكست ورزش استان را به دنبال دارد.
رئوسای هیأت های ورزشی بعد از انتخابات، حکم بزرگ تر و پدر خانواده را دریافت می کنند و باید مثل یک بزرگ تر به دنبال رفع مشکلات، کم بودها و رشد ورزش باشند، پدرها به دلیل مشغله زیاد نیستند و کارشان را به نفر دوم هیأت واگذار می کنند، که بسته به شانس آن رئیس، دبیر هیأت فردی کار بلد می شود که با موفقیت هیأت همراه است و در برخی موارد هم به ضعف و چند دستگی هیأت ها منجر می شود.
تک نامزد بودن هیأت ها، همراه شده با انتخاباتی بدون آرای ممتنع و مخالف که این اتفاق خبری خوش برای اهالی ورزشی به همراه ندارد، چرا که در آینده افرادی نیستند که به مشکلات موجود در هیأت برسد و یا کمی و کاستی ها را بر طرف کند و یا به دنبال تغییر رئیس کم کار و ضعیف باشد
امروزه برخی از روسای هیأت های ورزشی بدون مخالف و منتقد بر اریکه مسئولیت تکیه می زنند، و سال ها هیچ تغییری در این هیأت‌های ورزشی اتفاق نمی افتد؛ از این رو تردیدی نیست که روز مرگی اولین آسیبی است که در این حوزه تجلی می یابد و با پایان انتخابات این جامعه ورزشی استان است که یک نفر چه خوب چه بد را برای چهار سال قبول می کند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.