×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

تازه ترین اخبار

امروز : سه شنبه, ۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴
هندبال کردستان روی ریل موفقیت

 

مصاحبه اختصاصی کردستان ورزشی با محمد عرفان سعیدی ملی پوش سابق و رییس هیات هندبال استان؛

هندبال کردستان روی ریل موفقیت

عادل خلیلیان ـ پایگاه خبری کردستان ورزشی نیوز ـ هندبال ورزشی گروهی است که دو تیم شرکت‌کننده هر کدام دارای دوازده بازیکن هستند که از این دوازده بازیکن هفت نفر در زمین حضور دارند. از این هفت بازیکن، یک نفر به عنوان دروازه‌بان جلوی دروازه می‌ایستد. در ورزش هندبال بازیکنان برای کسب امتیاز باید توپ را درون دروازهٔ حریف جای دهند. در این ورزش از دست برای پاس دادن و شوت کردن استفاده می‌شود. در هندبال تیمی برنده است که تعداد گل بیشتری بزند. این بازی در اواخر قرن نوزدهم میلادی در دانمارک ابداع گردید. شکل امروزی و استانداردشده هندبال در ۲۹ اکتبر ۱۹۱۷ در آلمان معرفی شد و این روز به عنوان روز تولد هندبال در نظر گرفته می‌شود.
این روزها هندبال کردستان قهرمان جوان و با اخلاق و توانمند خود را بر روی صندلی ریاست می بیند که علی رغم همه کمبودها و نبود اسپانسر مالی اقدامات خوبی را انجام داده است.
محمد عرفان سعیدی در آذر ماه سال ۶۷ در محله حاجی آباد سنندج متولد شد و در همان دوران ابتدایی وارد دنیای هندبال شد و با طی پله های ترقی سالها با پیراهن تیم های ملی درخشید.
محمد عرفان سعیدی که کارمند اداره کل ورزش و جوانان استان است و اخیرا هم از سوی مدیر کل ورزش استان بعنوان سرپرست گروه ورزش قهرمانی اداره کل ورزش و جوانان معرفی شد با وفاق و همدلی هندبال استان را به سوی ریل موفقیت حرکت می دهد.
در این شماره کردستان ورزشی به سراغ رییس هیات هندبال استان رفتیم و مصاحبه اختصاصی با وی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
عادل: به یاد دارید در کجا و چگونه و زیر نظر چه کسی وارد دنیای هندبال شدید؟

هندبال را از دوران ابتدایی و در دبستان شهید فهمیده و توسط معلم ورزشم محی الدین نادری شروع کردم و اولین مسابقه کشوری را با تیم منتخب آموزش و پرورش استان در سال ۷۸ تجربه کردم.

در حال حاضر وضعیت ورزش هندبال در کردستان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

هندبال استان کردستان در حال حاضر شکر خدا رو به رشد و ترقی است، متاسفانه در ادوار گذشته به دلیل مشکلات فراوان در هیات اکثر شهرستان ها را از دست دادیم ولی در حال حاضر با همت جمعی دلسوزان هندبال استان در شهرستان های سنندج، بیجار، بانه و مریوان دارای تیم های پایه و مستعد هستیم و تیم های حاضر دارای تیم های در لیگ های دسته یک و دو و سه کشور هستیم و انشالله در دیواندره و دهگلان و سقز هم وارد فاز اجرایی و استعدادیابی می شویم،
در سطح حرفه ای هم شکر خدا با میزبانی مسابقات دسته یک آقایان و لیگ برتر بانوان و مناطق در سنین پایه هندبال را مجدد زنده کردیم و نفسی تازه به جریان افتاد.

از دیدگاه شما چه مشکلاتی پیش روی بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در ورزش و تیمداری در کردستان وجود دارد ؟

تیمداری با ورود بخش خصوصی، همت جمعی و تصمیم گیری های قاطع را می‌خواهد ما شرکت های بزرگی را داریم که بارها در موردش در جلسات متعدد با مسئولین بحث و تبادل نظر شده است اما متاسفانه هیچ خروجی نداشته است ، ورود بخش خصوصی، شرکت های تجاری کوچک و متوسط نیازمند مشوق های مالیاتی و تبلیغاتی و غیره را دارد که اگر زمانی هم که ورود کنند هزار تا سنگ جلو پایشان وجود دارد ، بکارگیری شرکت های بزرگ و نامی هم متاسفانه آرزویی شده است برای ورزشکاران استان ،در طول تاریخ استان با همت مدیر کل محترم ورزش و جوانان سرکار خانم غلام ویسی و استاندار محترم و تلاش شبانه روزی، لاستیک بارز به عرصه تیم داری در بسکتبال ورود کردند که امیدوارم این حمایت مداوم و با برنامه بلند مدت باشد که شاهد افتخار آفرینی ورزشکاران دلسوز و بی ادعا استان باشیم.

هندبال کردستان از دیدگاه شما دارای چه مشکلاتی می باشد؟

مشکل هندبال استان کردستان فقط بحث حامی مالی است وگرنه در یک دهه گذشته ما در تمامی لیگ های معتبر کشور و خارجی و تیم های ملی، بازی های آسیایی و مسابقات جهانی معتبر ورزشکار و نماینده داشته ایم و بارها در لیگ های برتر مقام آورده ایم که اینها هم حاصل رنج و زحمت مربیان استان بوده است متاسفانه تولید بازیکن و استفاده از منابع مالی و بیت المال در نهایت عرضه به سایر استان ها و دلسردی مربیان و ورزشکاران شده است.

به نظر شما در سال های اخیر در بحث استعدادیابی توانسته ایم موفق عمل کنیم و استعدادهای هندبال را در سطح استان شناسایی و پرورش دهیم؟

مبحث استعدادیابی بسیار پیچیده و طاقت فرسا است و صبر فراوان می خواهد، تمام تلاش هیات استان حمایت از مربیان استعدادیاب و نخبه های جذب شده هیات بوده و می باشد ، در طول دوران مدیریت بنده چندین جشنواره استعدادیابی دختران و پسران داشتیم که حاصل آنها جذب ۱۵۰ نفر مستعد دختر و پسر بوده است ، ۵ مجوز مدرسه هندبال صادر شده و انشالله در سایر شهرستان ها مجوز های مدارس هندبال به مربیان پر تلاش و زحمتکش داده خواهد شد ، و در نهایت به امید خدا با ایجاد زیرساخت در سطح استان برای اولین بار لیگ های استانی پایه را راه اندازی می کنیم.

فلاش بکی به گذشته نه چندان دور بزنیم از دوران حضور خودتان در تیم ملی صحبت کنید و اینکه چه افتخاراتی را بعنوان بازیکن بدست آوردید ؟

از سال ۸۵ تا ۹۷ در تمام تیم های ملی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان حضور داشتم، همراه با تیم ملی ۲ مدال نقره جوانان آسیا در اردن را کسب کردم، و بازی های آسیایی بزرگسالان آسیا گوانگژو چین و چندین مقام اول تا سوم بین المللی در روسیه و ترکیه و قطر ، مجارستان ،ارمنستان و سوم کریسمس کاپ لهستان و اول تورنمنت آلمان و …را در کارنامه ملی دارم ، ده سال سابقه حضور در لیگ برتر ایران با ۳قهرمانی و ۳نایب قهرمانی در لیگ برتر با تیم های نفت تهران ،پارس جنوبی تهران ، ثامن الحجج سبزوار ،پارسیان تهران و… را دارم ، دو دوره سابقه حضور در جام باشگاه های آسیا در قطر و غیره را دارم، دعوتنامه های از عراق و عمان و قبرس برای بازی در لیگ داشتم که بنا به مشکلاتی حاضر به حضور در آن لیگ ها نشدم و ماندم.

نگاه هیات هندبال استان به قهرمانان این رشته چگونه است، در حال حاضر آرمان رحمانی در تیم ملی حضور دارد آیا هیات استان با این بازیکن ها ارتباط دارد و پیگیر مشکلات آنها می باشد؟

بنده وقتی ورزشکاران ملی پوش حال حاضر هندبال استان را می‌بینم ، انگار که خودم هستند قطعا با همه آنها در ارتباط هستم و جویای حالشان می باشم و پیگیر اموراتشان هستم از قهرمانان بزرگمان همانند شاهو نصرتی و کامران نصرتی و آرمان رحمانی در آقایان ، اسرا زندی ،اسرا مرادی، نگین
عادل: رحمانی و هانیه شاهویسی در بانوان گرفته تا بچه های مستعد ،
آرمان رحمانی ورزشکاری با اخلاق مودب و زحمتکش و حرفه ای است قطعا با تمام توان حمایت خواهیم کرد که انشالله شاهد حضور یکی دیگر از ورزشکاران این استان و شهرستان سنندج در بازی های آسیایی پیش رو در ژاپن باشیم.

جناب سعیدی گویا فصل گذشته که تیم هندبال
بانوان کردستان در لیگ برتر بود از نظر مالی خیلی شرایط سختی پیدا کردید و حتی هیات هم بدهی زیادی داشت هر چند تیم هم نتوانست نتیجه بگیرد و سقوط کرد در این زمینه توضیح دهید ؟

بله درسته ، تیم هیات هندبال سنندج به دلیل عدم شرکت در مسابقات دسته یک از طرف فدراسیون جریمه و به دسته دو سقوط کرده بود با تلاش و دیدار هایی که داشتیم ۲ سال پیش موفق به احیا تیم در دسته یک شدیم و با حداقل بودجه ممکن ۵۰ میلیون تومان در مسابقات دسته یک شرکت کردیم و در برابر تیم هایی که میلیاردی هزینه کردند برای اولین بار بدون ارفاق فدراسیون با همت و غیرت بانوان هندبالیست کردستانی موفق به کسب مدال نقره و سهمیه لیگ برتر شدیم، سختی های زیادی متحمل شدند اما در نهایت اتفاق قشنگی افتاد ، مسابقات لیگ برتر را با حمایت سرکار خانم غلام ویسی مدیر کل محترم ورزش و جوانان ، حاج آقا پور ذهبی نماینده محترم ولی فقیه ، دکتر بهرامی مدیر کل مدیریت بحران استانداری و سایر خیرین و هزینه های شخصی اینجانب و مربی تیم خانم فرجی به پایان رساندیم ، بدترین تجربه دوران ورزشی را لمس کردم چرا که هیچکدام از این بزرگواران وظیفه تیمداری را ندارند اما حمایت کردند، ولی بدون حامی مالی حضور در لیگ برتر با چه قیمتی ؟ از بین رفتن انگیزه عوامل هیات، مربیان و ورزشکاران تحقیر شدن در کنار سایر تیم های استان های دیگر که حامی های مالی قوی دارند ، بچه های من با غیرت بازی کردند، ادامه دادند، جنگیدند، آسیب دیدند، با کم و کاستی های فراوان سوختند و ساختند، ولی واقعا توانی برای بردن نبود، در طول مسابقات به دلیل نبود حامی مالی مربیان و ورزشکاران من هم آشپز بودند، هم مربی و بازیکن، که این نمی‌شود به این شکل ادامه داد ،وجدانم اجازه نمی‌دهد به بازیکنان بگویم بمانید بازی کنید، اگر حامی مالی پیدا شد قطعا کسب سهمیه مجدد لیگ برای تیم راحت و دست‌یافتنی خواهد بود اگر نبود ترجیح می‌دهم اگر بودجه ای هم باشد صرف بچه های کوچک شود تا حداقل در تیم های ملی نماینده داشته باشیم ،
برای پرداخت بدهی ها مدیون اداره کل ورزش و جوانان، مدیر کل محترم و معاونت محترم توسعه ورزش هستیم ،بیشتر از این نمی‌توانم توضیح بدهم غیراز تشکر از حمایت های که از ما شد.

شما چه توصیه ای به جوانانی دارید که می خواهند وارد ورزش هندبال شوند؟

تلاش و کوشش و پشتکار ، در تحصیل و هندبال ، اخلاق مداری و منش پهلوانی و حفظ حرمت بزرگان و پیشکسوتان لازم و ضروری است،
قطعا حاصل اینها موفقیت و سربلندی خواهد بود.

اخیرا هم از سوی مدیر کل ورزش و جوانان استان بعنوان سرپرست گروه ورزش قهرمانی معرفی شدید و پست مهم و حساسی گرفتید، خودتان در این رابطه چه نظری دارید ؟

خدمت به ورزشکاران این استان برای بنده افتخاری غیر قابل وصف است ، گروه ورزش قهرمانی و حرفه ای اداره کل  در حال حاضر به جرأت می گویم متشکل از نخبه های ورزشی و دانشگاهی است، انشالله با یاری خدا و تا زمانی که در جایگاه خدمتگذاری به ورزشکاران استان باشم با کمک و همکاری و دلسوزی همکاران معاونت محترم توسعه ورزش علل الخصوص گروه قهرمانی و حرفه ای برای پیشبرد اهداف ورزشی و رشد و ارتقا ورزش استان قدم بر خواهیم داشت.

قطعا در این سالها که در هندبال حضور داشتید خاطرات زیادی را دارید، دوست داریم تلخ ترین و شیرین ترین خاطره دوران ورزشی شما را بدانیم ؟

دو هفته به اعزام به مسابقات بازی های آسیایی گوانگژو برای یک تورنمنت چندجانبه به قطر اعزام شدیم و ۴ بازی داشتیم با وجود ۱۲ ماه حضور موفق در اردوهای سخت و طولانی و طاقت فرسا در سه بازی نیمکت نشین بودم در یک بازی سخت برابر الجزایر قهرمان آفریقا و نتیجه مساوی در یک ثانیه آخر بازی در یک حرکت آخر و فرصت یک شوت با حضور تمام بازیکنان تیم در دفاع سرمربی تیم آقای ماجک به بنده گفتند برو و این شوت را بزن ، گفتم خدایا ۶۰ دقیقه روی نیمکت و بدن سرد چکار کنم فقط خواسته خراب بشم این تصمیم را گرفتهاست ، اما با توکل به خدا رفتم و با تمام توان از فاصله ۱۲ متری به دروازه شوت را زدم ،نمیدانم چه اتفاقی افتاد ، فقط یک لحظه دیدم کل سالن و تماشاچیان رفتند رو هوا ، و کل تیم دویدند و بغلم کردن ،گل شد و بردیم و قهرمان تورنمنت شدیم، سرمربی بهم گفت بلیط گوانگژو را گرفتی که این حس قشنگی برایم بود چراکه جزو جوان ترین بازیکنان بودم که از تیم ملی جوانان  دعوت شدم و کسی انتظار نداشت از اردو ها بیایم بالا چه برسد به حضور در ۱۶ نفر اصلی و اعجوبه های آن دوران، این شیرین ترین خاطره عمر ورزشی ام بوده است،
بدترین تج
عادل: ربه هم دو بار از تیم ملی بزرگسالان خط خوردن به ناحق به بی کسی و در شب اعزام به مسابقات آسیایی و ساعت ۱ شب فقط به دلیل اینکه حامی های مالی به فدراسیون فشار آوردند که باید بازیکن های شهر ما در تیم ملی حضور داشته باشد وگرنه از فدراسیون و تیم ملی حمایت مالی نخواهند کرد و حاصل ۱۳ ماه تلاش و زحمت و درد و رنج و دوری به آسانی بر باد رفت که جزو تلخ ترین خاطره ورزشی بنده بود.

با این وضعیت آینده هندبال در کردستان را چگونه می بینید آیا می توانیم شاهد حضور بر روی ریل موفقیت باشیم؟

هندبال کردستان روی ریل موفقیت است و ادامه خواهد داد چراکه خانواده هندبال یک جهت و با صداقت و بی ادعا و با عشق کار خواهند کرد، در کل آن انتظاری که وجود دارد فقط با جامعه هندبال محقق نخواهد شد نتایج حرفه ای و موفق و حمایت حرفه ای را طلب خواهد کرد نه تنها در هندبال در تمام رشته های حرفه ای و قهرمانی نیاز است.

عملکرد دوران خودتان در هندبال را توضیح دهید و اینکه مهمترین اقداماتی که انجام دادید چه چیز های بوده است؟

مهمترین اقدام برگزاری جلسات متعدد و دلجویی از پیشکسوتان و بکارگیری این بزرگان در سطح استان بود ، ترمیم خانه هندبال
و تخصیص ۸۰ درصد ساعت کاری خانه هندبال به مربیان بدون اخذ شهریه و اجاره ، استعدادیابی های متعدد در مدارس آموزش و پرورش،جذب بودجه از حامی های مالی،
حمایت مالی از مربیان و ورزشکاران، اعزام مسابقات کشوری در اکثر رده ها ،میزبانی مسابقات منطقه ای و کشوری ، شرکت در لیگ های معتبر برتر ،دسته یک و دو و سه ، حمایت از ورزشکاران در تیم های ملی ، برگزاری کلاس های آموزشی داوری و مربیگری ، ارتباط مستمر با اداره کل و فدراسیون ، شفاف سازی و حسابرسی مالی اسناد مالی هیات و … از مهمترین اقدامات هیات بوده است.

اگر در پایان سخنی باقی مانده است بفرمایید؟

امیدوارم با دلسوزی های مسئولین استان شاهد سربلندی و افتخار آفرینی جوانان در عرصه های فراملی باشیم از زحمات تمام بزرگوارانی که برای هندبال کوچکترین قدمی برداشتند کمال تشکر و قدردانی را دارم.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.